diensten

App Development

Apps en websites, kunnen (crossmediaal) voor een groot aantal apparaten en platforms ontwikkeld worden. Video's en streams worden vanuit het content distributie platform via deze apps en websites aangeboden.

Projectinitiatief

In een functioneel ontwerp worden eisen en wensen vastgelegd. Deze worden uitgewerkt in wireframes, waarin navigatie, de positie van content en functionaliteit centraal staan, geoptimaliseerd voor het apparaat waarop content wordt afgespeeld. Hierna volgt realisatie.

Design

Ontwerpen worden uitgewerkt volgens de UI-standaarden van platformaanbieders. Deze standaarden zorgen voor gebruiksgemak en het creëren van herkenbare functionaliteit.

Testen en vindbaar maken van apps

De app of website wordt op verschillende apparaten op functionaliteit, usability en consistentie getest. De apps worden in de appstores geplaatst, waarna gezorgd wordt voor een goede zichtbaarheid.

Smart tv-apps

Grote tv-producenten als Samsung, LG, Philips en Panasonic stellen strikte eisen aan tv-apps. Als één van de weinige ontwikkelaars in Nederland heeft Maxx-XS samenwerking met deze partijen verkregen.

Set Top Box

Naast apps voor smart tv's worden web-apps voor Set Top Boxen ontwikkeld. Enkele voorbeelden van aanbieders waarvoor Set Top Box apps worden ontwikkeld zijn:

  • Humax
  • Entone
  • ABOX
  • Huawei

Mobile apps en websites

Maxx-XS ontwikkelt apps waarbij weergave, bediening en functionaliteit wordt afgestemd op de richtlijnen en toelatingseisen van platformaanbieders als Android,iOS en Windows.


Websites worden responsive ontwikkelt. Content wordt automatisch geoptimaliseerd weergegeven op het scherm van de website bezoeker.

Web API's

Er kan gebruik worden gemaakt van Web API's voor communicatie met eigen front-en backend systemen of realisatie van Apps door externe partijen. De volgende API's zijn beschikbaar:

  • Account API
  • Metadata API
  • Payment API
  • Playout API

Analytics

Geleverde websites en apps kunnen gekoppeld worden aan platforms als Google Analytics. Inzicht in bezoekersaantallen, gebruiksstatistieken en ROI zijn voorbeelden van statistieken die hierin beschikbaar zijn. Voor geavanceerdere applicaties zijn ‘Big Data’ analytics-systemen beschikbaar. De systemen worden gehost op platforms als Microsoft Azure en Amazon.

Social media

Functionaliteit uit social media platforms kan worden geïntegreerd in geleverde apps en websites. De volgende platformen worden ondersteund:

  • Facebook
  • Twitter
Terug Naar Monitize