diensten

Distribution

Verwerkte videobestanden worden opgeslagen en gedistribueerd via het content distributie platform (CDP). Dit platform zorgt voor het verwerken van VOD-aanvragen en (live) streams. Het CDP is volledig schaalbaar in te richten - voor iedere partij is een passende oplossing mogelijk.

High performance storage

Videobestanden of (live)streams worden naar verschillende opslaglocaties gedupliceerd. Afspeelverzoeken van de meest aangevraagde video's worden verdeeld over verschillende front-end servers om de continuïteit bij grote drukte of serveruitval te waarborgen.

Responsive (live) streaming

Streams worden responsive aangeboden, passend bij de capaciteit van de verbinding en passend bij de eigenschappen van het afspeelapparaat. Het CDP ondersteunt onder andere de volgende protocollen voor 'responsive streaming':

  • HLS
  • RSTP
  • MS Smooth Streaming
  • MPEG-DASH

Screen shifting

Bij gebruik van verschillende apparaten kan de gebruiker de stream op een ander afspeelapparaat verder kijken op het punt waar hij of zij gebleven is.

Connectivity

Om voor video's en streams een gewenste aanlevercapaciteit te garanderen wordt voor directe verbindingen met internet service providers (ISP's) gezorgd.

Performance monitoring

Een uitgebreid monitoringsysteem biedt realtime statistieken over gebruiksactiviteit en de performance van het CDP. Met deze inzichten kunnen issues vroegtijdig opgespoord en eventuele problemen voorkomen worden.

Beveiliging

Het CDP biedt twee beveiligingsmethoden: DRM encryptie en Conditional Access (CA). Middels DRM wordt de videoinhoud beschermd en kan enkel worden bekeken indien een licentiesleutel is uitgegeven waarmee het afspeelapparaat de content kan ontsleutelen. Met CA kan toegang tot content specifiek gekoppeld worden aan een geografisch afzetgebied of verwijzingen naar content afschermen en personaliseren. Maxx-XS beschikt over actuele IP-databases die gecertificeerd zijn volgens toelatingseisen van grote filmstudio's.

Content Management Systeem(CMS)

Het CMS maakt beheer van content en (web-)apps tot in het kleinste detail mogelijk in één omgeving. Zo kan bijvoorbeeld licentiegebonden content, metadata en artwork eenvoudig aangevuld of gewijzigd worden. Ook is het CMS in te richten naar specifieke eisen en wensen. Diverse tools kunnen worden geleverd ten behoeve van bijvoorbeeld:

  • Ranking lists
  • Playlists en EPG's
  • Reviews
  • Content exports
  • Redactionele content

Naar Monitize Verder Terug Naar Processing